Доступність посилання

ТОП новини

Україна є і залишиться переможцем конкурсу «Євробачення-2016» – організатори


Організатори пісенного конкурсу «Євробачення-2016» відмовилися переглядати результати конкурсу, в якому перемогла українська виконавиця Джамала. Про це йдеться в заяві організаторів «Євробачення» у Facebook.

«Україна є і залишиться переможцем конкурсу «Євробачення-2016». Чи згодні ви з цим чи ні, ми закликаємо всіх, хто підписав петицію, прийняти результати конкурсу, діяти відповідно до правил і продовжити конструктивний діалог щодо шляхів вдосконалення конкурсу «Євробачення», – йдеться в заяві організаторів.

Вони нагадали, що правила підрахунку голосів були відомі заздалегідь усім учасникам.

«Джамала перемогла завдяки широкій підтримці з боку журі, а також телеглядачів... «Євробачення» – це конкурс. В ньому може бути лише один переможець. Ми розуміємо, що не всі згодні з підсумками конкурсу «Євробачення», проте в конкурсі, де результати визначаються на основі суб’єктивного і часто дуже особистої думки, завжди знайдуться люди, які не згодні», – додають організатори.

Заява організаторів оприлюднена у відповідь на петицію вірменина Артура Ованесяна щодо перегляду результатів.

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на 15 травня, із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє – Росія.

За правилами конкурсу, наступний конкурс має приймати країна-переможниця.

Президент України Петро Порошенко 16 травня присвоїв Джамалі почесне звання «Народна артистка України».

XS
SM
MD
LG