Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні чотирьох учасників акції за права ЛГБТІ-спільноти охороняли близько 50 поліцейських


Учасники акції в Херсоні
Учасники акції в Херсоні

Близько п’ятдесяти працівників поліції Херсона було залучено до забезпечення порядку під час акції на захист прав спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексів, що пройшла в Херсоні. В акції взяли участь четверо херсонців: її ініціатор, активіст Євген Руденко, що сам не належить до ЛГБТІ-спільноти, і члени правозахисної громадської організації «Інша».

«Я переконаний, що в нашому суспільстві потрібно змінювати ставлення до ЛГБТІ, щоб ці люди не відчували себе вигнанцями, не жили у страху», – пояснив Руденко свою ініціативу.

Їм не дали провести заплановану ходу: в центрі міста зібралося близько ста людей, які не приховували ворожого ставлення до учасників акції. Але через присутність на заході великої кількості правоохоронців супротивники акції виявляли свою агресію лише на словах. Також люди заблокували пішохідну частину проспекту Ушакова, де мала пройти хода.

Супротивники акції в Херсоні
Супротивники акції в Херсоні

Щоб запобігти неприємним інцидентам, після акції правоохоронці вивезли її учасників на своєму автомобілі.

Ще до проведення акції деякі херсонці писали в соцмережах, що будуть у насильницький спосіб перешкоджати цьому заходові, погрожували розправами його учасникам. Тому напередодні акції місцева поліція звернулася до суду з позовом про заборону проведення акції. Але суд не знайшов підстав для задоволення позову.

17 травня відзначають Міжнародний день проти гомофобії та трансфобії. 17 травня 1990 року Генеральна асамблея Всесвітньої організації охорони здоров’я виключила гомосексуальність зі списку психічних захворювань. В Україні перші акції до Міжнародного дня проти гомофобії відбулися 17 травня 2005 року.

XS
SM
MD
LG