Доступність посилання

ТОП новини

МОК проведе повторну перевірку антидопінгових проб з Олімпіади в Сочі


Томас Бах
Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що доручить антидопінговій лабораторії в Лозанні у Швейцарії провести повторну оцінку зразків антидопінгових аналізів із Олімпійських ігор у Сочі «з використанням найсучасніших і ефективних методів, що є в розпорядженні».

Про цей крок він оголосив після появи звинувачень у тому, що десятки російських спортсменів, які змагалися в Сочі, були учасниками «керованої державою допінгової програми».

«Якщо розслідування підтвердить, що ці твердження відповідають дійсності, відкриється разючий масштаб використання допінгу в поєднанні з безпрецедентним рівнем злочинної діяльності», – заявив Томас Бах у статті, опублікованій у французькій газеті Le Monde 18 травня.

Бах також заявив, що буде також повторний огляд зразків з Олімпійських ігор 2008 і 2012 років у Пекіні й Лондоні, щоб запобігти виступові десятків спортсменів, що вживали допінг, на майбутніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

МОК буде проводити політику «нульової толерантності» щодо допінгу, додав він.

Російським спортсменам наразі вже заборонений доступ на міжнародні змагання з легкої атлетики після оприлюднених у листопаді 2015 року попередніх фактів використання допінгу російськими легкоатлетами.

XS
SM
MD
LG