Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Захід нестиме «історичну відповідальність» за санкції проти Росії


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляє, що країнам Заходу доведеться нести «історичну відповідальність» за запровадження санкцій проти Росії.

Виступаючи на засіданні Петербурзького міжнародного юридичного форуму, Медведєв назвав ці санкції «порушенням міжнародного права».

За словами російського прем’єра, Росія, її компанії і громадяни «зазнають такого тиску вже майже два роки». «Про яку довіру до права тут може йти мова? Як наші партнери будуть виходити з цієї ситуації, яку самі створили, – це питання залишається відкритим, хоча в кулуарах воно весь час ставиться», – сказав Медведєв.

«Порушувати – завжди легше, ніж дотримуватися, проте за це завжди доводиться нести відповідальність, причому не тільки правову, а врешті й історичну», – додав він.

Україна і Захід неодноразово закликали Росію припинити дестабілізацію на Донбасі й у Криму, звертаючи увагу, що такі дії Москви є порушенням міжнародного права. Проти Москви запровадили санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

XS
SM
MD
LG