Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Македонії зупинив підготовку до позачергових виборів


Засідання Конституційного суду Македонії
Засідання Конституційного суду Македонії

Конституційний суд Македонії тимчасово зупинив підготовку до позачергових виборів, запланованих на наступний місяць, на час, доки він винесе рішення про те, чи розпуск парламенту відповідав конституції країни.

Конституційний суд має ухвалити рішення з цього приводу протягом восьми днів. Якщо суд визнає, що парламент був розпущений незаконно, це означатиме відновлення його роботи і скасування парламентських виборів, призначених на 5 червня.

У квітні депутати проголосували за розпуск парламенту, відповідно до досягнених за посередництва ЄС домовленостей про розв’язання політичної кризи у країні, пов’язаної зі скандалом навколо незаконного прослуховування телефонів, у якому опозиція звинуватила тодішній уряд. Проте три політичні партії вирішили бойкотувати позачергові вибори, залишивши владну партію ВМРО-ДПМНЄ дотеперішнього прем’єра Николи Ґруєвського єдиним кандидатом.

Звернення до Конституційного суду подала Демократична партія албанців Македонії, що була у складі дотеперішньої коаліції. Вона є серед тих, що бойкотують нові вибори.

XS
SM
MD
LG