Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: сепаратисти Донбасу блокують процес звільнення заручників


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Українська сторона звинувачує сепаратистів Донбасу у блокуванні процесу звільнення заручників. Про це заявила речниця представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Представники окремих районів Донецької та Луганської областей заблокували звільнення заручників, цей процес не вдається розблокувати: звільнення заручників вони прив’язують до амністії, хоча ці процеси ніяк не пов’язані між собою і є речами абсолютно різного порядку» – написала вона на своїй сторінці у Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання у Мінську.

Крім того, за її словами, також заблокований допуск експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських заручників.

Водночас голова угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що українська сторона досі не виконала головні пункти Мінських угод. Він заявляє, що Київ імітує процес звільнення і обміну заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу «всіх на всіх».

За даними уповноваженої президента із врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, на сьогодні проросійські бойовики на Донбасі утримують у полоні 114 українців.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG