Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Грановський публічно вибачився перед оператором програми «Схеми»


Народний депутат від БПП Олександр Грановський
Народний депутат від БПП Олександр Грановський

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Грановський на своїй сторінці у Facebook вибачився перед оператором програми розслідувань «Схеми» Ярославом Бондаренком у зв’язку з появою в мережі фотографій його документів.

«Я не хочу вдаватися в подробиці цього не дуже приємного випадку, розбиратися в причинно-наслідкових зв’язках події, а принести свої особисті вибачення за те, що трапилося. При будь-яких обставинах ця ситуація стала можливою в ході тих непорозумінь у кафе, а значить, з моєї участі. Приносячи свої вибачення, роблю це абсолютно щиро», – написав народний депутат.

Водночас фотографії документів оператора програми досі залишаються в мережі, зокрема на таких сайтах, як «Коментарі», «Страна.ua» і «Подробности».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська засудила публікацію персональних даних оператора програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Публікації з особистими даними журналіста з’явилися після того, як 16 травня «Схеми» зняли Олександра Грановського у публічному місці, в ресторані «Інк» у центрі Києва, де цей народний депутат, якого називають куратором правоохоронних органів від «Блоку Петра Порошенка», проводив низку зустрічей із різними впливовими людьми, зокрема із головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком. Зйомка проводилась у рамках розслідування про Олександра Грановського, яке вийде в ефір 19 травня, на телеканалі «UA:Перший» і сайті Радіо Свобода.

Після того, як депутат 16 травня поспілкувався з журналістами «Схем» у ресторані, на його сторінці у Facebook з’явився пост, у якому він заявив, що за ним відбувається «професійно організоване стеження з використанням засобів спецтехніки». Згодом стало відомо, що Грановський повідомив фракції «Блоку Петра Порошенка» про плани звернутися до суду з проханням заборонити редакції програми розслідувань «Схеми» публікувати дані про його зустрічі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG