Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні очікує продовження санкцій проти Росії


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Федеріка Моґеріні заявляє, що очікує продовження у липні санкцій проти Росії через її дії в Україні.

«Глави держав і урядів пропонують, щоб санкції були зняті, коли будуть повністю виконані Мінські угоди. Але цього на даний час немає», – заявила Могеріні в інтерв’ю, опублікованому 19 травня у німецькому виданні Die Welt.

У 2014 році ЄС запровадив, серед інших санкцій у відповідь на незаконну анексію Москвою Криму і підтримку проросійських бойовиків на сході України, санкції проти нафтового, оборонного і банківського секторів Росії. Дія цього найбільшого пакета санкцій спливає наприкінці липня. Деякі країни ЄС запропонували послабити санкції, щоб зменшити напруження у відносинах із Москвою.

Мінські угоди, укладені в 2015 році, сприяли зменшенню інтенсивності боїв між українськими військами і підтримуваними Росією бойовиками, проте повного перемир’я досягти не вдалося. Внаслідок конфлікту на сході України від квітня 2014 року, за даними ООН, загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG