Доступність посилання

ТОП новини

Біля острова Крит знайшли ймовірні уламки зниклого єгипетського літака


Інший літак компанії EgyptAir на летовищі в Парижі, 19 травня 1016 року
Інший літак компанії EgyptAir на летовищі в Парижі, 19 травня 1016 року

Військові Греції повідомили, що в морі біля грецького острова Крит виявили уламки, що можуть належати єгипетському літакові, що зник над Середземним морем у ніч на четвер.

Як сказав речник Генерального штабу Збройних сил Греції Васіліс Белеціотіс, уламки побачили з єгипетського транспортного літака, і нині Греція направила до місця свої кораблі.

Причина зникнення літака компанії EgyptAir, що летів із Парижа до Каїра з 56 пасажирами й 10 членами екіпажу, ще не відома.

Президент Франції Франсуа Олланд заявляв, що літак вочевидь розбився і що наразі не виключають і не вважають за певну жодну гіпотезу щодо причин катастрофи.

Літак зник із радарів над Середземним морем невдовзі по тому, як влетів у єгипетський повітряний простір. В авіаційних органах Греції, диспетчери якої вели літак над морем, повідомили, що останній контакт із екіпажем літака був за кілька хвилин до його зникнення, і все виглядало в нормі.

Але міністр оборони Греції Панос Камменос пізніше заявив, що безпосередньо перед тим, як літак зник із радарів, він здійснив низку різких маневрів і різко втратив майже 7 тисяч метрів висоти.

За даними авіакомпанії, з 56 пасажирів 30 мали громадянство Єгипту, 15 Франції, 2 Іраку й по одному Великої Британії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Канади, Алжиру, Португалії, Чаду та Судану.

XS
SM
MD
LG