Доступність посилання

ТОП новини

Мінський процес потрібно звести до однієї підгрупи і залучити урядовців – Безсмертний


Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Колишній представник України на переговорах у Мінську Роман Безсмертний переконаний, що в Мінську має працювати не кілька підгруп, а лише одна, яка б і займалася всім комплексом питань.

«З моєї точки зору, мінський процес має бути зведений, якщо він ще має право на життя, до однієї групи, яка розглядатиме весь комплекс питань. Уже сьогодні виникає нездорова дискусія між групами: а хай це питання розглядає та група чи та», – сказав Роман Безсмертний в ефірі Радіо Свобода.

Він вважає, що на переговори у Мінськ від України повинні їздити офіційні особи, які в уряді відповідають за питання Донбасу.

«Сподіваюся, міністри, віце-прем’єр-міністри, які вже мають повноваження займатися Донбасом, візьмуть участь у цьому процесі. Це відповідальність, це реальний вплив на ситуацію», – додав Безсмертний.

18 травня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, який, щоправда, не дав особливого результату, зокрема немає прогресу в переговорах щодо обміну полоненими.

У рамках тристоронньої контактної групи працюють гуманітарна, політична, економічна підгрупи та підгрупа з безпеки.

У квітні Кабінет міністрів затвердив створення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, главою цього відомства обрали Вадима Черниша, який до цього очолював Держагентство з питань відновлення Донбасу.

XS
SM
MD
LG