Доступність посилання

ТОП новини

Раду пікетують із вимогою не дозволити виборів в окупованих районах Донбасу (трансляція)


Біля Верховної Ради України триває акція з вимогою не допустити проведення виборів у тимчасово окупованих районах Донбасу за російським сценарієм.

Хода, організована Цивільним корпусом «Азов», під назвою «Вимоги нації – ні капітуляції» розпочалася від монумента «Батьківщині-матері». На даний час учасники акції прийшли до Верховної Ради, де планують вручити народним депутатам свої вимоги.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції тримають символіку переважно ЦК «Азов», але є і люди з прапорами «Правого сектору», «Айдару», ветеранських організацій.

Хоча деякі учасники кидають димові шашки і петарди, сутичок під час акції не було, ніхто не постраждав.

Охорону будівлі парламенту посилили.

Київська поліція повідомляє, що охорону порядку під час ходи в Києві забезпечує близько двох тисяч працівників поліції і Нацгвардії.

Щодо числа мітингувальників, то в поліції про точну кількість не говорять, а кажуть про «велику кількість учасників». Організатори ходи заявляють про декілька тисяч учасників.

Українська влада раніше заявляла, що проведення виборів на Донбасі наразі неможливе через недотримання Мінських угод.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську у 2014-2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством, із дотриманням стандартів ОБСЄ і під спостереженням ОБСЄ. Київ наголошує, що ці вибори будуть можливі тільки після того, як Москва й підтримувані нею сепаратисти в частині Донбасу виконають свої зобов’язання за мінськими домовленостями, серед яких припинення вогню, виведення з території України іноземних військ, найманців і озброєнь, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи встановлення контролю ОБСЄ над українсько-російським кордоном.

XS
SM
MD
LG