Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі здійснили 20 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


Пророросійський бойовик, архівне фото
Пророросійський бойовик, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 20 обстрілів позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

За даними українських військових, обстріли зокрема тривали біля Авдіївки, Опитного, Зайцева, Трьохізбенки, Новозванівки,

«Найбільше бойовики порушували умови незастосування зброї на маріупольському напрямку. Так, по захисниках Широкина противник бив з гранатометів та мінометів калібру 82 міліметри. В районі Новотроїцького та Павлополя незаконні збройні формування обстрілювали наші позиції з зенітних установок та 120-міліметрових мінометів. Поблизу Тарамчука ввечері знову вів вогонь ворожий снайпер», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО також повідомили, що минулої доби зафіксовано 7 прольотів безпілотників бойовиків.

«З початку цієї доби бойовики вже щонайменше 6 разів порушили перемир’я. На Луганщині та поблизу Маріуполя, а саме в районі Широкина й Трьохізбенки, вони вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів», – додали у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські війська пізно увечері обстріляли з важких мінометів західну околицю Донецька і Докучаєвськ.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що за минулу добу українська сторона здійснила 4 обстріли територій, підконтрольних угрупованню.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG