Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вважає, що головою Рівненської облради міг би стати її однопартієць


Юлія Тимошенко (ліворуч)
Юлія Тимошенко (ліворуч)

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко 21 травня перебувала в Рівному, де триває конфлікт навколо посади голови обласної ради. Упродовж двох місяців головою цього органу себе вважають як представник Радикальної партії Володимир Ковальчук, так і член БПП Олександр Корнійчук.

Тимошенко вважає, що облраду міг би очолити представник її політичної сили.

«Проведемо дискусію з нашою фракцією і партійною організацією, як нам відновити керованість обласною радою. Ймовірно, наш голова обласної організації міг би бути найкращим кандидатом», – заявила Тимошенко на прес-конференції.

У листопаді минулого року претендент на посаду голови Рівнеоблради – голова обласної «Батьківщини» Микола Кучерук – несподівано відмовився від висування, заявивши, що в нього «немає підтримки» серед депутатів. Депутати проголосували тоді за представника Радикальної партії Володимира Ковальчука, якого в раді представляють 10 депутатів проти 19 «порошенківців» і 16 «батьківщинівців».

За словами Тимошенко, торішні домовленості з «радикалами» відбулися «щоб зробити так, що при голосуванні не пройшли колишні регіонали, явні корупціонери, і представники тих політичних сил, які сьогодні імітують реформи».

Однак домовленості працювали лише чотири місяці. 11 березня депутати оголосили недовіру Володимиру Ковальчуку й обрали головою Олександра Корнійчука. Як ухвалив Рівненський окружний адміністативний суд, це було зроблено із порушенням процедури. У свою чергу, рішення суду призупинило міністерство юстиції, вимагаючи від суду роз’яснень щодо процедури поновлення Ковальчука на посаді.

19 травня Житомирський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Рівненського окружного адмінсуду щодо негайного поновлення на роботі представника Радикальної партії Олега Ляшка – Володимира Ковальчука. Але представник БПП Олександр Корнійчук далі займає кабінет голови облради, на сайті цього органу на посаді голови зазначене прізвище Корнійчука.

Нині обласні депутати готуються зареєструвати проекти рішень про звіти і про звільнення обох голів.

XS
SM
MD
LG