Доступність посилання

ТОП новини

Луценко частково змінив структуру Генеральної прокуратури


Генеральний прокурор України Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про зміни в структурі очолюваного ним відомства, які здійснив за підсумками наради з участю адвокатів родин героїв Небесної сотні.

«Ліквідовую управління, яке допитувало слідчих та оперів, що ведуть справи Майдану», – написав Луценко у Facebook увечері 21 травня.

Також він додав, що Управління спецрозслідувань під керівництвом Сергія Горбатюка буде виведено з-під компетенції заступника генпрокурора Юрія Столярчука «через взаємне протистояння».

«Тепер він звітується напряму генпрокурору», – заявив Луценко.

Окрім цього, Горбатюку будуть передані додаткові функції процесуального керівництва, додав Луценко.

«Справи економічних злочинів владного ОЗУ часів Януковича передаю у керівництво заступника військового прокурора генерал-лейтенанта Володимира Жербицького», – вказав генеральний прокурор.

12 травня депутати підтримали подання президента України про призначення генпрокурором Луценка. Після цього Порошенко підписав у сесійній залі Верховної Ради указ про призначення Луценка.

Перед тим Верховна Рада України схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти. Ухвалений законопроект №4645 передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Того ж дня, 12 травня, протягом кількох годин голова Верховної Ради Андрій Парубій та Порошенко підписали цей закон, документ опублікували в офіційному виданні «Голос України».

До цього законодавство передбачало, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років. Генеральний прокурор призначається президентом України за згоди Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG