Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині у трьох містах почали працювати патрульні поліцейські


Ілюстративне фото (©Shutterstock)
Ілюстративне фото (©Shutterstock)

На Луганщині у Сєвєродонецьку, Лисичанську і Рубіжному склали присягу патрульні поліцейські.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, у Лисичанську 147 патрульних склали присягу, сьогодні ввечері 18 патрульних екіпажів вийдуть на патрулювання вулиць міста.

В урочистому заході в Лисичанську взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівництво головного управління Національної поліції в Луганській області.

За словами Авакова, головне завдання поліції – відповідати сподіванням суспільства на нову поліцію.

«Сьогодні ввечері ви вперше вийдете на патрулювання вулиць ваших міст. З цього дня ви будете служити цим людям: там, де потрібно, – допомагати, там, де потрібно, – бути суворими. Але головне – це забезпечити спокій та порядок», – заявив Аваков.

Водночас глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що нова поліція – це не лише «нова форма, красиві машини і мигалки, а нові люди».

«Головне, що ви, я сподіваюся, абсолютно інші. Ви – так, можливо без досвіду, можливо – з помилками, але повинні працювати завжди серцем і мудро», – сказала Деканоідзе, закликавши кожного працівника Нацполіції добре подумати, перш ніж вчинити щось недостойне.

Набір до лав патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного розпочався 29 жовтня 2015 року. Служити виявили бажання 1495 кандидатів.

Патрульна поліція створюється по черзі в обласних центрах України відповідно до нового закону про національну поліцію на місці дотеперішніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції.

Першим містом, де в Україні розпочала роботу нова патрульна поліція, був Київ. Поліцейські в Києві почали працювати в липні минулого року

Патрульна поліція вже також працює у Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді, Миколаєві, Луцьку, Хмельницьку, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Херсоні, Вінниці, Чернігові, Черкасах, Полтаві, Тернополі, Житомирі.

XS
SM
MD
LG