Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: найближчим часом захист подаватиме клопотання про помилування Александрова і Єрофеєва


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року

Адвокат російського військового Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська заявила, що найближчим часом захист подаватиме клопотання про помилування російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва президенту України. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Водночас адвокат Александрова Валентин Рибін в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що вже завтра, 24 травня, почнеться процедура юридичного оформлення їх видачі для відбування покарання в Росії.

Він додав, що домовленість про передачу Александрова і Єрофеєва в Росію, а Надії Савченко – в Україну досягнута, зараз юристи займаються оформленням процедури.

18 квітня Голосіївський районний суд у Києві визнав винними Єрофеєва і Александрова, затриманих минулого року в зоні конфлікту на сході України, у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна. Сьогодні, 23 травня, вирок російським військовослужбовцям набрав чинності.

У квітні президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що йому з президентом Росії Володимиром Путіним вдалося узгодити попередній алгоритм звільнення ув’язненої в Росії Надії Савченко. За словами Порошенка, рішення суду щодо російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва «відкриває певні можливості для залучення механізму обміну».

Уповноважена президента із врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко 22 травня заявила, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу ув’язнених в Росії Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

XS
SM
MD
LG