Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Грузії очікує безвізового режиму вже «незабаром»


Міхеїл Джанелідзе
Міхеїл Джанелідзе

Міністр закордонних справ Грузії Міхеїл Джанелідзе очікує запровадження безвізового режиму для жителів його країни з Європейським союзом вже «незабаром».

У Брюсселі Джанелідзе заявив, що візове питання щодо Грузії буде на порядку денному консультацій комітету голів постійних представництв держав ЄС (COREPER) 24 травня.

«Ми сподіваємося, що на цьому засіданні буде ґрунтовне обговорення грузинського досьє, оскільки Грузія вже виконала всі рекомендації і критерії. Ми очікуємо, що побачимо подальший прогрес, і Рада ЄС представить нам свої рішення», – заявив грузинський міністр.

Грузинський дипломат додав, що нині на засіданні міністрів закордонних справ Євросоюзу і держав-учасниць «Східного партнерства» у Брюсселі всі представники ЄС висловили одностайну підтримку наданню Грузії безвізового режиму.

«Тож ми сподіваємося, що процес йтиме так, як було заплановано, і Грузія дуже незабаром отримає цей такий очікуваний результат», – сказав Джанелідзе.

Європейська комісія раніше ухвалила висновок, що Грузія й Україна виконали всі умови для скасування віз. Тепер питання візової лібералізації має бути розглянуте в Європейському парламенті в Раді міністрів ЄС.

Наприкінці минулого тижня Рада міністрів внутрішніх справ ЄС запропонувала посилити механізм припинення безвізового режиму для всіх країн, з якими його укладено.

XS
SM
MD
LG