Доступність посилання

ТОП новини

Доповідачем із візової лібералізації для України обрали болгарку Марію Ґабріел


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Європейський парламент призначив доповідачем з питання візової лібералізації для України Марію Ґабріел, євродепутата від Болгарії, що входить до найчисельнішої парламентської політичної групи – Європейської народної партії. Про це повідомили у комітеті із громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ Європейського парламенту.

Як стало відомо з дипломатичних джерел, перший розгляд питання візової лібералізації для України у комітеті із громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ Європейського парламенту відбудеться вже на засіданні, запланованому на четвер, 26 травня.

Голова МЗС України Павло Клімкін нині у Брюселі повідомив, що у питанні візової лібералізації для України в ЄС мова не йде ні про затримки, ні про об’єднання українського досьє з іншими державами.

Після оцінки Європейським парламентом перспектив плану дій щодо візової лібералізації для України це питання буде передане на розгляд Ради міністрів ЄС із внутрішніх справ.

Марія Ґабріел наприкінці квітня представила позитивний звіт щодо долучення Грузії до списку держав, громадяни яких не потребують віз для короткотермінових подорожей Шенгенським простором. Таким чином, розгляд питання візової лібералізації для грузинів вже перебуває у комітеті постійних представників держав ЄС при євроустановах.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій для візової лібералізації.

XS
SM
MD
LG