Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 12 разів відкривали вогонь щодо військових


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі підтримувані Росією бойовики 12 разів відкривали вогонь проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, бойовики вели вогонь по позиціях українських військових біля Мар’їнки зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів.

За цими даними, найскладнішою ситуація сьогодні є на маріупольському напрямку.

«Там бандити двічі били з 120-міліметрових мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя. По українських захисниках Березового противник декілька разів відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а неподалік Широкина окупанти відкривали вогонь з станкових протитанкових гранатометів», – зазначають у повідомленні.

Українські військові також повідомляють, що на Луганщині незаконні збройні формування обстрілювали з гранатометів опорні пункти ЗСУ біля Щастя та Сокольників.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 308 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу сім разів обстріляли райони сіл Логвинове, Калинове та Лозове.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG