Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони розповів представникам НАТО й Заходу про плани реформ


Степан Полторак, архівне фото
Степан Полторак, архівне фото

Міністр оборони України Степан Полторак на зустрічі з представниками Офісу зв’язку НАТО в Україні, послами низки держав, акредитованими в Україні аташе з питань оборони та іноземними радниками при Міністерстві оборони та Збройних силах України розповів про заходи реформування Міноборони й Збройних сил.

За його словами, які наводить прес-служба міністерства, схвалений на засіданні Ради національної безпеки і оборони України Стратегічний оборонний бюлетень враховує принципи і стандарти країн-членів НАТО і фактично є дорожньою картою такого реформування.

Цей документ чітко визначає шляхи реалізації політики у сфері оборони, завдання, перспективи реформування і розвитку сил оборони, враховує можливості держави щодо ресурсного забезпечення запропонованих реформ, мовиться в повідомленні.

«Основною метою реформування є створення за принципами і стандартами, прийнятими у країнах НАТО, ефективних, мобільних, оснащених сучасними зразками озброєння і техніки Збройних сил України, які будуть спроможні забезпечити оборону держави», – сказав Полторак.

Як поінформував міністр, найближчим часом очікується введення в дію Стратегічного оборонного бюлетеня України відповідним указом президента. Крім того, планується завершити розробку і забезпечити прийняття державних програм розвитку Збройних сил, а також розвитку озброєння і військової техніки.

За словами Степана Полторака, в Міністерстві оборони України Стратегічний оборонний бюлетень уже виконується.

Зокрема, сказав він, до 15 липня 2016 року відбудуться зміни у структурі Міністерства оборони, функціоналі, завданнях, обов’язках і відповідальності посадових осіб. «На керівні посади приходять люди, які були на фронті, мають відповідний досвід і, головне, готові і здатні змінювати ситуацію», – наголосив він.

Міністр також подякував представникам іноземних держав та безпосередньо Офісові зв’язку НАТО в Україні за надану допомогу у відпрацюванні стратегічних документів оборонного планування.

Україна в умовах збройної агресії Росії й підтримуваних нею сепаратистів намагається реформувати Міністерство оборони і Збройні сили за стандартами НАТО. Київ сподівається досягти відповідності цим стандартам до 2020 року.

Формально Україна нині не має визначеної мети вступити до НАТО, але на практиці намагається йти курсом на зближення й досягнення сумісності, щоб офіційно заявити про бажання набути членство після цього.

XS
SM
MD
LG