Доступність посилання

ТОП новини

Голова ДФС розповів про плани створення мобільних бригад для боротьби з порушеннями на митниці


Роман Насіров, архівне фото
Роман Насіров, архівне фото

Голова Державної фіскальної служби, у складі якої діють митні органи, Роман Насіров повідомив про план створення міжвідомчих мобільних підрозділів, що матимуть за мету боротьбу з порушеннями на митниці.

Як сказав він на брифінгу, Кабінет міністрів має розгляне це питання в середу.

За його словами, які наводить агентство «УНІАН», пропонована міжвідомча угода про це передбачає, що такі мобільні групи мають складатися з митників, прикордонників, податкових міліціонерів і поліцейських.

Перші такі підрозділи будуть працювати в найбільш проблемних областях, сказав Насіров. «Це вже питання тижнів. Зможемо запустити мобільні групи. Думаю, це буде Волинський регіон, Карпатський регіон, південний регіон, включаючи й Одеську, Херсонську і частково Миколаївську області, Сумську та Харківську митниці», – сказав він.

Створення близько 20 мобільних груп для боротьби з «контрабандними» схемами незаконного переміщення товарів через кордон на митницях із участю співробітників Національного антикорупційного бюро, прикордонних військ, поліції та Державної фіскальної служби анонсував раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. На зустрічі з головою ДФС Романом Насіровим і головою Закарпатської облдержадміністрації Геннадієм Москалем 10 травня він наголошував, що відповідальність за порушення на митниці буде суворою.

XS
SM
MD
LG