Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі загострилася, кількість обстрілів зросла – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє про нове загострення конфлікту. За його даними, 23 травня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 47 обстрілів позицій українських військових. Це на 16 обстрілів більше, ніж 22 травня.

Порушення режиму тиші зафіксовані на всіх напрямках, найбільш інтенсивні обстріли – в районі Мар’їнки, Красногорівки та Авдіївки.

У нічні години 24 травня порушення тривали, після півночі бойовики вже дев’ять разів застосовували зброю проти українських воїнів, інформують у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах західної околиці Донецька, околиць Докучаєвська та Ясинуватої та села Саханка на півдні контрольованої бойовиками території.

В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG