Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 7 військових, 9 поранені – Турчинов


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинули 7 українських військовослужбовців, ще 9 поранені, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

При цьому він наголосив, що це найбільша кількість втрат за останній рік.

Натомість речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що цих втрат українські військові зазнали на всіх трьох напрямках (донецькому, луганському, маріупольському).

Він також додав, що підтримувані Росією бойовики збільшили інтенсивність обстрілів, зокрема, на маріупольському напрямку зафіксовані 36 обстрілів, 10 із них – із використанням мінометів, найгарячішими точками були Мар’їнка, Березове, Павлопіль, Гнутове.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора ввечері випустили 127 мін по західній околиці Донецька, околицях Докучаєвська, Ясинуватої та селі Саханка. Крім того, сепаратисти звинувачують військових в обстрілі селища Олександрівка, за їхніми даними, в результаті обстрілу поранений мирний житель.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу вісім разів обстріляли райони сіл Калинове, Миколаївка, Логвинове і села Калинівка.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG