Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосив перерву до 1 червня у справі щодо пожежі на нафтобазі «БРСМ»


Пожежа на нафтобазі «БРСМ» під Києвом, червень 2015 року
Пожежа на нафтобазі «БРСМ» під Києвом, червень 2015 року

Печерський районний суд міста Києва оголосив перерву до 1 червня у справі щодо пожежі на нафтобазі «БРСМ», оскільки прокурор і слідчі не з’явилися на судове засідання.

Через це суд не розпочав розгляд оскарження захистом постанови про зупинення слідства.

«Ми закликаємо звернути увагу генпрокурора Юрія Луценка на цю ситуацію, взяти її під особистий контроль, бо якщо слідчі і прокурор не з’являтимуться на судові засідання, ми будемо позбавлені можливості розглядати справу, нам повністю заблокували доступ до правосуддя. Також закликаю втрутитися міністра внутрішніх справ і дати оцінку роботи своїх підлеглих», – зазначив адвокат потерпілих Олександр Мірошник.

29 квітня слідство винесло постанову про призупинення досудового розслідування справи, пояснивши це тим, що «у кримінальному провадженні виникла необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва». Натомість сторона захисту вважає це «навмисним і необґрунтованим затягуванням процесу».

Родичі рятувальників, які загинули під час гасіння пожежі на нафтобазі групи компаній «БРСМ», вимагають притягнути до відповідальності не лише менеджмент компанії, а й її справжніх власників. Крім того, якомога швидше передати до суду матеріали тих осіб, яким оголошено про підозру.

У рамках розслідування пожежі на нафтобазі «БРСМ» на Київщині допитали 268 людей, зокрема працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників, а також представників органів контролю.

8 червня 2015 року сталася пожежа на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області. Внаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, 15 поранені.

Тоді в МВС повідомляли про чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

12 червня минулого року Кабмін визначив суми компенсації сім’ям постраждалих у результаті пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Києвом. Передбачалося виділення по 200 тисяч гривень сім’ям загиблих і по 70 тисяч гривень – потерпілим.

XS
SM
MD
LG