Доступність посилання

ТОП новини

МЗС відкликало співробітницю посольства у Словаччині через інцидент з контрабандою сигарет


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України ухвалило рішення про відкликання із довготривалого відрядження першого секретаря українського посольства у Словаччині Оксану Ліщишин. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца.

Ліщишин стала фігуранткою скандалу із контрабандою сигарет під виглядом дипломатичного вантажу, який через угорський кордон намагався перевезти її чоловік із документами за її підписом.

Про цей інцидент, який стався 21 травня, повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Прикордонники й митники Закарпаття повідомили, що 21 травня була припинена спроба незаконно провезти через кордон до Угорщини в пункті пропуску «Лужанка» майже 60 тисяч пачок цигарок. Зокрема, за даними митників, громадянин України, що їхав цим мікроавтобусом через «зелений коридор», подав дипломатичний паспорт та лист «одного з посольств України», що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не має контролюватися. Громадянин відмовлявся пройти огляд, потім намагався повернутися до України і був затриманий.

Згодом у Міністерстві закордонних справ підтвердили повідомлення про затримання й вилучення майже 60 тисяч пачок цигарок, які намагався вивезти з України член родини працівника посольства України у Словаччині під виглядом дипломатичного вантажу. В МЗС наголосили, що не давали дозволу на перевезення такого вантажу.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін обіцяв провести перевірку щодо причетності інших співробітників дипустанови.

XS
SM
MD
LG