Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 33 обстріли за добу – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 24 травня підтримувані Росією сепаратисти здійнили 33 обстріли позицій українських військових. Це на 14 обстрілів менше, ніж 23 травня.

За даними штабу, інтенсивні бойові дії тривають в промзоні Авдіївки, де бойовики «вночі кілька разів відкривали вогонь із гранатометів, зенітних установок та 82-міліметрових мінометів». «Вогонь зі стрілецької зброї там практично не вщухає», – додають українські військові.

Обстріли також тривають на горлівсько-світлодарській дузі, на Луганщині та Маріупольському напрямку.

Не припинилися бойові дії і на початку доби 24 травня.

«Після півночі незаконні збройні формування вже чотири рази застосовували зброю. Зокрема, зі стрілецької зброї та гранатометів били в районі Широкина, Авдіївки та Зайцева», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі передмість Донецька та Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG