Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: понад 150 мільйонів гривень витратили на програму енергоефективності цього року


На реалізацію державної програми енергоефективності станом на 1 травня 2016 року з бюджету витратили понад 151,5 мільйона гривень. Така інформація опублікована у звіті про стан фінансування за бюджетними програмами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

Загалом на реалізацію програми цього року уряд планує витратити майже півмільярда гривень. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження, на якому лежить обов’язок виконання програми, за ці кошти відшкодує частину кредитів для 41 тисячі господарств.

Основне завдання програми – зменшення обсягу втрат енергоресурсів у результаті модернізації обладнання, а також впровадження сучасних енергоефективних технологій. У 2010 році програма була затверджена тодішнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

У рамках програми передбачається стимулювання населення до енергоефективних технологій, шляхом відшкодування частини суми кредитів, а також формування в суспільстві свідомого ставлення до енергозбереження.

Як повідомляв в лютому «Нафтогаз», в Україні спостерігається тенденція скорочення споживання газу.

За інформацією Державного казначейства України, минулого року програма енергоефективності була реалізована на 61%. Із запланованих 495 мільйонів гривень агентство встигло виплатити 301 мільйон.

XS
SM
MD
LG