Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук був на зустрічі Путіна із родичами загиблих журналістів до помилування Савченко


Віктор Медведчук (п) на зустрічі президента Росії Володимира Путіна із Маріанною Волошиною і Катериною Корнелюк
Віктор Медведчук (п) на зустрічі президента Росії Володимира Путіна із Маріанною Волошиною і Катериною Корнелюк

Підписанню указу про помилування громадянки України Надії Савченко передувала зустріч президента Росії Володимир Путіна з родичами загиблих російських журналістів, у причетності до загибелі яких її звинувачували. У зустрічі також брав участь представник гуманітарної підгрупи Мінської контактної групи, кум Путіна Віктор Медведчук.

На сайті президента Росії оприлюднені фото зустрічі із коментарем Путіна. «Знаю, що більш ніж два місяці тому, а точніше 23 березня, ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком. І тоді, за результатами цієї зустрічі, звернулися до мене з проханням про помилування Савченко, яка засуджена російським судом. Я зараз не буду повертатися до тієї трагедії, в результаті якої ви втратили своїх близьких. Хочу вам тільки подякувати за цю позицію і висловити надію, що подібні рішення, продиктовані, насамперед, міркуваннями гуманізму, приведуть до зменшення протистояння певною зоні конфлікту і допоможуть уникнути подібних жахливих і непотрібних нікому втрат», – заявив Путін на зустрічі зі вдовою і сестрою загиблих журналістів.

Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що Путін підписав указ про помилування української льотчиці Надії Савченко на прохання рідних загиблих журналістів. Адвокат українки Марк Фейгін висловив сподівання, що саме доведена невинуватість Савченко стала причиною такого клопотання. Сама Надія Савченко заявляла, що не буде просити помилування і заборонила це робити своїм адвокатам.

Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкинули усі звинувачення і надали докази в суді, що вона не може бути причетною до загибелі журналістів. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

XS
SM
MD
LG