Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: до кінця травня очікуємо хороших новин ще щодо 2 українців, ув’язнених в Росії


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважена президента із врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що до кінця травня українська сторона очікує хороших новин ще стосовно двох громадян України, ув’язнених в Росії.

«Це лише перший крок у звільненні всіх інших політв’язнів, яких тримають у Російській Федерації. Ми дуже чекаємо, що до кінця травня також будуть позитивні новини щодо ще двох політв'язнів», – сказала Геращенко журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прибуття в Україну народного депутата Надії Савченко.

Геращенко не уточнила прізвищ українців, проте напередодні вона заявляла, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу ув’язнених в Росії Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Раніше сьогодні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Надія Савченко, ув’язнена в Росії, повертається до України, а двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, ув’язнені в Україні, летять до Росії в рамках обміну. Спочатку цю інформацію офіційно не підтверджували.

Згодом адвокат Савченко Марк Фейгін підтвердив, що вона «на шляху додому, в Україну», а близько 15:00 президент України Петро Порошенко повідомив, що літак з Савченко приземлився на території України.

Крім того, адвокат Афанасьєва Олександр Попков повідомив, що засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка доставили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві з колоній, де вони перебували. Він висловив сподівання, що це пов’язано з процесом екстрадиції їх до України. Міністерство закордонних справ України вже звернулося до російської сторони з проханням передати їх в Україну.

XS
SM
MD
LG