Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ відкрила в Щасті передову патрульну базу


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні 25 травня відкрила нову передову патрульну базу в підконтрольному урядові України місті Щастя на Луганщині. Як заявляє прес-служба ОБСЄ, відкриття бази розширить можливості місії у сфері моніторингу ситуації з безпекою в районах як підконтрольних, так і непідконтрольних владі України.

«Нова передова патрульна база розміщена менш ніж за 500 метрів від лінії розмежування, що дасть змогу нашим спостерігачам бути ближче до районів, де є найбільша кількість порушень, і оперативно реагувати на повідомлення про інциденти», – сказав на церемонії відкриття перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Гуґ.

За його словами, постійна присутність СММ також має стимулювати сторони більш ретельно дотримуватися режиму припинення вогню і Мінських угод.

СММ поінформувала Спільний центр з контролю й координації про відкриття бази «і заручилася підтримкою української і російської сторін СЦКК», йдеться в повідомленні.

За інформацією ОБСЄ, база в Щасті – дев’ята передова патрульна база місії в східній Україні і четверта в Луганській області. Місія має намір відкрити нові такі бази по обидва боки від лінії розмежування.

XS
SM
MD
LG