Доступність посилання

ТОП новини

Українські парламентарі переконуватимуть італійських колег зберегти санкцій проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народні депутати України й Італії домовилися підписати Меморандум про міжпарламентську співпрацю. Про це йшлося у рамках офіційного візиту до Рима делегації депутатів Верховної Ради, повідомив Радіо Свобода депутат Сергій Алексеєв, співголова групи міжпарламентських зв’язків з Італією.

За його словами, голови парламентів мають підписати документ 15 вересня. Меморандум визначає основні пріоритети роботи між парламентами двох країн у сфері політики, економіки і культури. Як вважає Сергій Алексеєв, на сьогодні головне завдання – переконувати італійських колег у важливості збереження економічних санкцій проти Росії.

«Ми повинні на міжпарламентському рівні працювати і демонструвати економічні можливості України і показувати політичну небезпеку (зняття санкцій), бо йдеться не про війну між Україною та Росією, а про війну цивілізованого світу, і Україна виявилася лише буферною зоною», – сказав у коментарі кореспонденту Радіо Свобода в Римі народний депутат Сергій Алексеєв.

Міністерство закордонних справ Італії вважає необхідним продовжити санкції проти Росії до повного виконання Москвою Мінських домовленостей. Водночас праві політичні сили і бізнесове лобі чинять тиск на лівий уряд Маттео Ренці з вимогою якнайшвидшого скасування антиросійських санкції, мотивуючи це економічними збитками для країни.

У Києві група міжпарламентських зв’язків з Італією працює вже півтора року, а в Римі вона діє неформально. З підписанням згаданого Меморандуму співпраця між українськими й італійськими депутатами вийде на офіційний інституційний рівень, пояснив заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Алексеєв.

Термін дії нині чинних економічних санкцій проти Росії, запроваджених Заходом у відповідь на анексію Криму і дії Росії на сході України, спливає в липні 2016 року.

XS
SM
MD
LG