Доступність посилання

ТОП новини

Суд відновив на посаді звільненого гендиректора космічного бюро «Південне»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпропетровську Красногвардійський районний суд міста своїм рішенням відновив на посаді звільненого генерального директора – генерального конструктора державного конструкторського бюро «Південне» Олександра Дегтярьова. Інформацію про це підтвердили в суді.

За ухвалою, суд визнав незаконним рішення про звільнення гендиректора з посади. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

У березні – квітні в Дніпропетровську відбулося кілька акцій протесту працівників КБ «Південе», невдоволених звільненням свого директора.

Раніше в прес-службі Державного космічного агентства України Радіо Свобода пояснили, що для звільнення Олександра Дегтярьова було дві причини – виявлені фінансові порушення і реорганізація посад.

«Протягом минулого року проводились фінансові перевірки підприємств космічної галузі, зокрема, КБ «Південне», і там були виявлені фінансові порушення. Інша причина – згідно з новими вимогами законодавства та з метою посилення виробничих потужностей важливих підприємств, йде тактика розподілу посад. Не може людина бути і генеральним конструктором, і генеральним директором», – повідомили Радіо Свобода в прес-службі агентства.

Олександр Дегтярьов очолював конструкторське бюро з 2010 року.

У серпні 2015 року повідомлялося про плани створення єдиного космічного центру в Україні. Тодішній голова Державного космічного агентства Олег Уруський тоді заявляв, що єдиний космічний центр «Південний» сформують через об’єднання дніпропетровських підприємств – заводу «Південмаш» і конструкторського бюро «Південне».

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене в 1951 році.

XS
SM
MD
LG