Доступність посилання

ТОП новини

Обама: світові лідери мають підстави бути «ошелешеними» Трампом


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама заявляє, що міжнародні лідери мають підставити бути «ошелешеними» найбільш імовірним кандидатом на посаду голови Білого дому від Республіканської партії Дональдом Трампом.

«Вони не певні, наскільки серйозно можуть сприймати його заяви, але вони ошелешені ним – і мають для цього підстави», – сказав Обама 26 травня у кулуарах саміту країн «Групи семи» (G7), який проходить у Японії.

«Багато висловлених ним пропозицій є свідченням або безграмотності щодо світової політики, або ж безцеремонного ставлення», – зазначив Обама.

Після перемоги на первинних виборах у штаті Вашингтон 24 травня, республіканець Дональд Трамп впритул наблизився до висунення своєї кандидатури у президенти США. Це стане можливим, якщо до 7 липня він набере ще 14 голосів делегатів для потрібних 1237, щоб заручитися підтримкою Республіканської партії.

Дональд Трамп відомий своїми неоднозначними висловлюваннями зокрема щодо мусульман. Він заявив про необхідність заборонити в’їзд до США мусульманам і назвав це обґрунтованим кроком, пов’язаним з тим, що США беруть участь у боротьбі проти ісламських екстремістів. Цю заяву розкритикували як у США, так і в світі.

XS
SM
MD
LG