Доступність посилання

ТОП новини

Карпюк і Клих підписали заяву про подачу апеляції на вирок суду в Чечні


Микола Карпюк і Станіслав Клих у суді, архівне фото
Микола Карпюк і Станіслав Клих у суді, архівне фото

Громадяни України Микола Карпюк і Станіслав Клих підписали заяву про подачу апеляції на рішення Верховного суду Чечні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше суд у Чечні оголосив вирок у справі українців, Карпюка засудили до 22,5 року, Клиха – до 20 років ув’язнення. Суддя заявив, що терміни давності у справі суд вирішив не враховувати.

24 травня прокурори попросили Верховний суд російської республіки Чечні засудити українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 року і 22 років за ґратами відповідно.

19 травня у Верховному суді Чечні колегія присяжних визнала українців винними в участі в бойових діях проти російських урядових військ під час Чеченської війни взимку 1994–1995 років у складі підрозділу «Вікінг», загибелі й пораненні кількох десятків російських солдатів.

Захист Карпюка і Клиха наполягає на знятті звинувачень у зв’язку із закінченням терміну давності за всіма інкримінованими статтями, він вимагає припинити переслідування українців.

Карпюк і Клих заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а свідчення і визнання були отримані російським слідством під тортурами.

XS
SM
MD
LG