Доступність посилання

ТОП новини

Савченко не планує ініціювати скасування «закону Савченко»


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Надія Савченко заявила, що не буде ініціювати скасування закону про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів у строк основного покарання.

«Я не буду ініціювати скасування цього закону. Я впевнена, що він запрацює…», – сказала вона.

За словами Савченко, закон правильний.

Напередодні Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання. Одним з авторів цього закону була Савченко. Водночас нині, зокрема у Генпрокуратурі, пропонують внести зміни до цього документа, тому що за допомогою цього закону, за даними ГПУ, близько 5 тисяч людей, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, вийшли на волю.

XS
SM
MD
LG