Доступність посилання

ТОП новини

Обама став першим президентом США, який відвідав Хіросіму


Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у Меморіальному парку миру в Хіросімі, 27 травня 2016 року
Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у Меморіальному парку миру в Хіросімі, 27 травня 2016 року

Президент США Барак Обама став першим чинним главою американської держави, який відвідав Хіросіму – місце першого в історії атомного бомбардування, що сталося 6 серпня 1945 року.

Відвідування Хіросіми завершує тижневий візит Обами до Японії, де він взяв участь в щорічному засіданні керівників країн «Групи семи».

Після завершення саміту Обама поклав вінок у Меморіальному парку миру в Хіросімі, де горить вічний вогонь на згадку про жертв тієї атаки. Американський лідер заявив, що світ має спільну відповідальність щодо того, як запобігти таким стражданням у майбутньому.

Президент США заявив, що візит присвячений пам’яті всіх, хто загинув під час Другої світової війни, але виключив можливість будь-яких вибачень за дії американських військових.

Американський бомбардувальник B-29 скинув 15-тонну ядерну бомбу на місто Хіросіма 6 серпня 1945 року. Тоді миттєво загинули близько 80 тисяч людей. Через три дні стався аналогічний вибух у місті Нагасакі. Частина істориків вважає, що ці бомбардування наблизили завершення Другої світової війни.

XS
SM
MD
LG