Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 40 разів обстріляли українські позиції на Донбасі, застосували «Град» – штаб


У штабі української воєнної операції заявляють, що упродовж минулої доби підтримувані Росією сепаратисти 40 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння.

«Наші укріплення південніше Авдіївки вчора ввечері бандити вкотре обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, а також мінометів калібру 82 та 120 міліметрів. Поблизу Зайцева загарбники також били по опорних пунктах сил АТО з 82-міліметрових мінометів. Наші позиції у районі Мар’їнки та Красногорівки декілька разів опинились під ворожим вогнем зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів. На Луганщині проросійські банди знову відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та озброєння БМП по українських воїнах поблизу Станиці Луганської», – повідомили у штабі АТО вранці 28 травня.

Найскладнішою, за даними української сторони ситуація була на маріупольському напрямку.

«Наші підрозділи поблизу Широкина та Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. По позиціях Збройних сил України у районі Новотроїцького бойовики декілька разів відкривали вогонь з 82-х та 120-міліметрових мінометів, а також вперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», – зазначили у штабі.

В угруповання «ДНР» заявляють, що вночі українські військові з важкої артилерії обстріляли мікрорайон Азотний Куйбишевського району Донецька, у результаті чого легко поранений був місцевий житель.

В угруповання «ЛНР» кажуть, що упродовж минулої доби Збройні сили України 6 разів обстрілювали їхні позиції у районі сіл Калинове та Лозове, використовуючи 120-міліметрові міномети.

Угруповання «ЛНР» і «ДНР» визнані в Україні терористичними.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG