Доступність посилання

ТОП новини

Можливість широкомасштабної агресії Росії проти України далі актуальна – Муженко


Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко
Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко вважає, що широкомасштабна агресія Росії проти України все ще можлива й поза межами зони бойових дій на Донбасі. Про це Муженко заявив в інтерв’ю УНІАН.

«Є низка серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках», – наголосив він.

Начальник Генштабу пояснив, що, зокрема, в Криму «нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська (територія Росії) формуються потужні об’єднання».

Муженко стверджує, що загальна чисельність підрозділів, що протистоять Збройним силам України на Донбасі, становить «приблизно 40 тисяч усіх разом». За даними начальника Генштабу, серед них «приблизно 6-7 тисяч військовослужбовців регулярних російських збройних сил».

Країни Заходу та Україна звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва заперечує наявність своїх військ у зоні бойових дій, кажучи, що серед бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» є російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG