Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко знову зустрівся з Надією Савченко


Надія Савченко (©Shutterstock)
Надія Савченко (©Shutterstock)

Президент Петро Порошенко вдруге за тиждень зустрівся з депутатом Верховної Ради, делегатом Парламентської асамблеї Ради Європи від України Надією Савченко. Про це інформує 28 травня офіційний сайт голови держави.

Президент подякував звільненій льотчиці за чітку публічну підтримку Мінських домовленостей.

«Надія Савченко розповіла, що мала можливість і уважно стежила за переговорами в Мінську в лютому 2015 року: «Я вам вдячна за те, що ви їх зробили», – викладає сайт президента зміст розмови.

Також у діалозі Порошенка й Савченко йшлося про звільнення українських в’язнів у Росії. «Ми знаходимся в активній фазі звільнення наших заручників. Не маємо права припиняти цю роботу. Навпаки, ми маємо активізуватися», – наголосив президент України.

Петро Порошенко також скоординував з Надією Савченко перспективи представлення позиції України в Парламентській асамблеї Ради Європи та Європейському парламенті.

Відповідаючи на питання про готовність включитися до роботи на міжнародному напрямку Надія Савченко зазначила: «Готова працювати. Моє бажання залежить від бажання України. Оскільки ви їх зараз втілюєте, то я готова працювати скрізь, де ви скажете».

Президент запропонував Надії Савченко відвідати ряд європейських країн та провести зустрічі з європейськими лідерами, повідомляє сайт голови держави.

Петро Порошенко зустрічається з Надією Савченко вже вдруге за кілька днів. 25 травня президент України прийняв Савченко одразу після її звільнення з російського полону і вручив зірку Героя України.

XS
SM
MD
LG