Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинули 5 українських військових, 4 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Упродовж минулої доби 5 українських військових загинули, 4 поранені у зоні бойових дій на Донбасі, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник 29 травня на брифінгу у Києві.

Раніше українська сторона заявила, що упродовж минулої доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 30 разів обстрілювали їхні позиції.

«З них 13 на донецькому, 12 на маріупольському та 5 на луганському напрямках», – повідомили вранці 29 травня у штабі української воєнної операції.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що упродовж вечора та ночі Збройні сили України випустили 206 мін по контрольованих бойовиками територіях. Під вогнем, за даними донецьких сепаратистів, опинилися розташовані неподалік Донецька околиці Ясинуватої і Докучаєвська.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинуватили в шести обстрілах упродовж минулої доби.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG