Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр і Мінфін назвали неправдою оприлюднений текст «меморандуму з МВФ»


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і Міністерство фінансів України відкинули автентичність тексту, поширеного днями в інтернеті під виглядом «меморандуму з Міжнародним валютним фондом». Вони наголосили, що на цей час остаточного тексту цього меморандуму взагалі ще не існує.

«Вважаю, що публікування фейкового документу – це пряма спроба дискредитувати нашу взаємодію з МВФ, а також спроба поставити під загрозу економічну стабільність у країні. Проект меморандуму перебуває на стадії розробки, і коли він буде готовий, ми чітко про це оголосимо!» – написав Гройсман у фейсбуці.

У Мінфіні теж наголосили, що робота над узгодженням меморандуму ще триває, а остаточно узгоджений і перекладений українською текст буде офіційно опублікований відразу після підписання меморандуму, на що очікують протягом місяця.

У міністерстві також звернули увагу, що вся робота стосовно меморандуму відбувається англійською мовою; в інтернеті був оприлюднений український текст.

Будь-які інтерпретації так званого «тексту меморандуму», що з’явився в інтернеті, не відповідають дійсності та розцінюються як спекуляції, наголосили в Міністерстві фінансів.

Про нібито існування вже підписаного меморандуму вже понад тиждень стверджує голова Радикальної партії свого імені, народний депутат Олег Ляшко, заявляючи, ніби сам бачив його. Днями текст українською мовою, названий нібито «оригіналом меморандуму», був оприлюднений в інтернеті.

Після візиту до Києва місії Міжнародного валютного фонду, що завершився 18 травня, міністр фінансів України Олександр Данилюк уже кілька разів заявляв, що в перебігу візиту текст меморандуму узгодили у принципі, але остаточної його версії ще немає, і робота над нею триває далі.

XS
SM
MD
LG