Доступність посилання

ТОП новини

Іракські сили заявляють про створення коридорів для виходу цивільних із Фаллуджі


Іракські сили, які 30 травня розпочали завершальну частину звільнення міста Фаллуджа від бойовиків угруповання «Ісламська держава», заявляють про створення безпечних коридорів для виходу цивільних. Про це заявив заступник голови переважно шиїтського Народного мобілізаційного бюро Іраку Абу Магді аль-Мухандіс.

«Уся Фаллуджа та її околиці тепер повністю оточені з усіх боків. Місто готове здатися. Члени угруповання «Ісламська держава» стали тікати. Їхні родини і цивільне населення почали виходити з міста. Ми відкрили безпечні коридори для них», – заявив аль-Мухандіс.

У населеній переважно сунітами Фаллуджі, яка розташована приблизно за 70 кілометрів на захід від Багдада, все ще можуть перебувати близько 50 тисяч цивільних.

Операція звільнення Фаллуджі, що здійснюється за сприяння підтримуваних Іраном шиїтських загонів і повітряних ударів коаліції під проводом США, розпочалася 22 травня.

У січні 2014 року Фаллуджа стала першим іракським містом, яке захопили ісламістські екстремісти. Через шість місяців після цього вони оголосили «халіфат» на територіях, контрольованих ними в Іраку і Сирії.

XS
SM
MD
LG