Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС відклали візову лібералізацію для громадян Грузії – Reuters


Країни Євросоюзу відклали запровадження візової лібералізації для громадян Грузії, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в ЄС.

За інформацією цієї агенції, посли ЄС у Брюсселі 1 червня обговорили надання безвізового режиму для Грузії, але не ухвалили ніякого рішення через заперечення з боку Німеччини і Франції. Вони можуть повернутися до цього питання наступного тижня, до проведення обговорення більш суперечливого випадку щодо України, яке заплановане на 14 червня, повідомили Reuters представники ЄС.

За словами одного з європейських дипломатів, йдеться не про те, щоб зупинити весь процес, а про те, щоб проявити обережність.

Європейські дипломати зазначили, що Туреччині, Україні та Косову також слід очікувати затримок з запровадженням безвізового режиму з ЄС через зростання нелегальної міграції до Європи.

У Європейському союзі у принципі схвалили надання громадянам України, що мають біометричні паспорти, права на безвізові короткотермінові (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздки до країн «шенгенської зони» без права працевлаштування. Тепер це рішенняЄвропейської комісії мають схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. Останнім часом залунали припущення, що цей процес може бути дещо затриманий і через кризу з мігрантами, і через референдум у Великій Британії щодо виходу з ЄС. Офіційно в Євросоюзі про це мови немає. В уряді України розраховують на практичне запровадження безвізового режиму України з Європейським союзом на початку осені.

XS
SM
MD
LG