Доступність посилання

ТОП новини

CША: Клінтон виступить із критикою Трампа в питаннях зовнішньої політики


Гілларі Клінтон (л) і Дональд Трамп
Гілларі Клінтон (л) і Дональд Трамп

Фаворит у боротьбі за висунення президентським кандидатом від Демократичної партії США Гілларі Клінтон планує 2 червня виступити з програмною промовою з питань зовнішньої політики. Очікується, що колишня держсекретар жорстко критикуватиме зовнішньополітичні погляди ймовірного конкурента з лав Республіканської партії Дональда Трампа.

Аналітики припускають, що у своїй промові Гілларі Клінтон критикуватиме Трампа за надміру дружнє ставлення до Північної Кореї та надто різкі висловлювання на адресу європейських союзників.

Раніше Трамп заявив, що в разі обрання президентом США проведе переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб спробувати зупинити ядерну програму Пхеньяна. Він також піддав критиці військовий союз НАТО, членами якого є переважно європейські країни, як застарілий і надто дорогий для Сполучених Штатів.

Клінтон виступить у межах первинної партійної кампанії в Каліфорнії. Фаворитом у цьому штаті є її однопартієць Берні Сандерс, і його перемога може затягнути остаточне визначення кандидата від демократів до партійного з’їзду, що відбудеться в липні.

XS
SM
MD
LG