Доступність посилання

ТОП новини

У НАСА виявили невідомі джерела забруднення атмосфери


Виверження вулкана «Толбачик» на Камчатці, Росія 12 травня 2014 року (ілюстраційне фото)
Виверження вулкана «Толбачик» на Камчатці, Росія 12 травня 2014 року (ілюстраційне фото)

Дослідники у США і Канаді виявили 39 нових джерел забруднення атмосфери. Це вдалося зробити з використанням нового методу на основі супутникових спостережень, повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

Незареєстрованими джерелами викидів двоокису токсичної сірки є вугільні електростанції, металургійні комбінати і нафтогазові родовища на Близькому Сході, у Мексиці та Росії. Це виявили під час аналізу супутникових даних з 2005 по 2014 рік, мовиться у заяві НАСА, опублікованій 1 червня.

За інформацією НАСА, аналіз також засвідчив, що супутникові оцінки викидів були вдвічі чи втричі вищими, ніж повідомлялося у відкритих джерелах цих регіонах.

Нова комп’ютерна програма, а також поліпшення у процесі обробки супутникових спостережень, допомогли дослідникам НАСА виявити раніше невідомі джерела забруднення навколишнього середовища.

Дослідники також виявили місцезнаходження 75 природних джерел діоксиду сірки у вигляді сплячих вулканів, які повільно випускають токсичні гази. Багато вулканів перебувають у віддалених місцях і не контролюється, тому супутникові дані є першими відомостями, які дозволяють забезпечити регулярну щорічну інформацію про ці вулканічних викидах, зазначають у НАСА.

XS
SM
MD
LG