Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 49 обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Москвою сепаратисти здійнили 2 червня 49 обстрілів позицій українських військових. Кількість обстрілів майже тотожна показникам 1 червня, коли українські військові зафіксували 51 випадок порушення режиму тиші з боку бойовиків.

За даними штабу, обстріли тривали на всіх напрямках. У районі Донецька під вогнем були опорні пункти сил АТО в районі Пісків та Опитного, Авдіївки та шахти Бутівка, на Горлівсько-Світлодарській дузі – позиції неподалік Луганського, Зайцева та Троїцького.

«Також зросла активність незаконних збройних формувань і на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах, Ясинуватої, Докучаєвська та північних околиць Донецька.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про події минулої доби.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG