Доступність посилання

ТОП новини

США нададуть Києву кредитні гарантії на мільярд доларів


Уряди України і США 3 червня підписали угоду про надання кредитних гарантій Україні на один мільярд доларів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Угоду підписали міністр фінансів України Олександр Данилюк, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і уповноважений представник місії USAID Джоель Сандефур.

«Ця гарантійна Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду», – повідомили у Мінфіні.

США нададуть Києву кредитні гарантії на мільярд доларів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

За повідомленням, кошти у розмірі мільярд доларів, що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету. «Ці кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня», – йдеться в заяві.

«Ця угода про кредитні гарантії на суму один мільярд доларів забезпечить урядові України підтримку у період подальшого втілення економічних реформ. Така гарантія – це потужний сигнал, що свідчить про подальшу підтримку України з боку США у ході впровадження реформ, які мають реалізувати прагнення українського народу до заможного та демократичного майбутнього», – зауважив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Як повідомили в посольстві США в Україні, це вже третя угода на таку суму, підписана між двома країнами від травня 2014 року. В українському Мінфіні уточнили, що дві попередні угоди, укладені зі США 2014 і 2015 років, дозволили Україні залучити два мільярди доларів на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками і спрямувати їх на втілення програми реформ.

XS
SM
MD
LG