Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Ахметов приходив на Банкову, щоб запросити на футбол


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Олігарх Рінат Ахметов, колишній спонсор Партії регіонів, приїжджав на Банкову в Адміністрацію президента України, щоб запросити Петра Порошенка на футбольний матч фіналу кубку України, який відбувся у Львові 21 травня. Так президент України Петро Порошенко відповів на питання програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») про те, чому і в яких питаннях олігархи і бізнесмени неанонсовано відвідують Адміністрацію президента, в тому числі о пізній порі.

«За два роки президентства я в Адміністрації бачився з Ахметовим, може, два рази. Ахметов, я точно знаю, частіше відвідував АП», – відповів Петро Порошенко.

Також він пояснив і свої зустрічі з олігархом Ігорем Коломойським, зазначивши, що бачився з ним частіше, коли той був головою Дніпропетровської обласної держадміністарції.

«З Коломойським – останнє питання, яке ми обговорювали, це була ліквідація податкової заборгованості і обговорення питання ліквідності і надійності роботи «Приватбанку», – зазначив президент.

Журналісти «Схем» неодноразово ставали свідками, як на зустріч до президента в АП неанонсовано приїжджають олігархи, бізнесмени, колишні «регіонали». Журналістам декілька разів відмовилися надати у відповіді на запити інформацію про те, які питання вирішуються на таких зустрічах, що не анонсуються і не фіксуються у публічних джерелах.

23 березня 2016 року журналісти «Схем» зафільмували, як із воріт Адміністрації президента виїхав «Мерседес» олігарха Ріната Ахметова і в супроводі охорони залишив урядовий квартал.

29 лютого 2016 року журналісти «Схем» зафільмували, як Ігор Коломойський у супроводі охоронця виходить зі власного кортежу на вулиці Круглоуніверситетській, пересідає у «Фольксваген транспортер» з автопарку адміністрації і заїжджає у бокові ворота АП.

У січні 2016 року, коли минулого разу глава держави спілкувався з журналістами, «Схеми» також поцікавилися відвідувачами Адміністрації президента. Тоді Петро Порошенко відповів, що його адміністрація працює абсолютно прозоро.

«Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті там, де її немає. Адміністрація президента працює абсолютно прозоро. Я особисто буду оприлюднювати… Я перевірю законодавство, але я думаю, що можуть бути випадки, коли окремі мої політичні, в тому числі зовнішньополітичні, зустрічі оприлюднюватися не будуть», – заявив тоді він.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG