Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: у випадку продажу Roshen всі податки будуть сплачені в Україні


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко обіцяє сплату податків у державний бюджет України при можливому продажі кондитерської корпорації Roshen. Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

«Позиція перша. Ніякого офшорного скандалу не було. Було об’єктивне професійне журналістське розслідування…, які знайшли кілька фактів. Перший: була зареєстрована компанія, яка займалась виведенням грошей з України… Відповідь – компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було і не могло бути. Компанія… була створена з однією метою – передачі активів президента Порошенка у сліпий траст, довірчу власність, щоб відділити владу від бізнесу», – сказав Порошенко.

«Я наполягаю на тому, що інформація про те, що були відкриті рахунки і перераховані гроші, не відповідає дійсності», – сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що передача Roshen у траст не потребувала ліцензування з боку Національного банку України і Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Кожна копійка обкладатиметься податком. Продаж активу проводитиметься тільки з України, всі податки будуть сплачені в Україні», – запевнив Порошенко.

3 квітня автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.

Журналісти-розслідувачі заявляли, що Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Порошенко заявив, що він відійшов від управління активами компанії Roshen, доручивши це відповідним консалтинговим та юридичним компаніям.

XS
SM
MD
LG