Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік


Європейський кореспондент радіо «Звільнення» Валеріан Оболенський
Європейський кореспондент радіо «Звільнення» Валеріан Оболенський

Радіо Свобода відкриває доступ до своїх архівів, у яких містяться записи 1953 – 1995 років. Кожен охочий у будь-який час доби відтепер зможе без перешкод скористатись архівом Радіо Свобода.

«Сьогодні, коли громадяни Росії знову покладаються на RFE/RL і Радіо Свобода як на джерело достовірної інформації, ці архівні програми набувають нового значення» – заявив головний редактор корпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч.

Будівля архіву OSA (Open Society Archives) розташована в центрі Будапешта на вулиці Яноша Арані у будинку колишньої швейної фабрики. Архів перебуває у веденні Центральноєвропейського університету. Історія архіву OSA розпочалася за часів «холодної війни» з підшивок публікацій самвидаву й усілякої забороненої в ті роки літератури. Директор Іштван Рев розповідає, що й до цього дня архів спеціалізується на систематизації заборонених документів.

«Найбагатша частина нашої колекції – це та інформація, що використовувалася журналістами під час роботи на радіо, зокрема, на Радіо Свобода. Крім письмових матеріалів, у нас величезна колекція пропагандистських фільмів, можливо, найбільша в світі», – розповів Іштван Рев.

Нині архів OSA готується до публікації так званих «Мюнхенських файлів Радіо Свобода».

XS
SM
MD
LG